8 piętro Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Witam wszystkich zakochanych w dymie. Od 5 lat wędzę wyroby w bloku,kuchnia.Nie wszyscy wiedzą że w budynkach które się kończą parzystą ilością pięter ,ostatnie piętro ma własny kanał wentylacyjny.Mały i cichy wentylatorek załatwia odbiór dymu z beczki.Beczka metalowa o śr.400mm wys. 500mm ustawiona na najmniejszym płomieniu małego gazu daje w beczce 40 stopni C.Dym pochodzi z szufladki w której są drobne zrębki.Wydajność wędzenia to 5.3 kg kiełbasy w 4 godziny i 2 litrów zrębek.Wyciąg kuchenny który jest nad beczką chroni pomieszczenie przed dymem przy przekładaniu kiełbasek.Jak ktoś chce to mogę wysłać zdjęcie na maila z dokładnym opisem tego cuda.Wchodząc do domu nikt nie poczuł dymu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9292-domowa-w%C4%99dzarnia/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papcio Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Moje pierwsze kroki też zaczynały się w kuchni na 8 piętrze! :laugh: Trzeba sobie radzić! Cytuj W życiu dwa dni są najważniejsze: Ten w którym się urodziłeś. I ten kiedy zrozumiałeś po co M.Twain Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9292-domowa-w%C4%99dzarnia/#findComment-328220 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalar50 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Cześć właśnie buduję wędzarnię która ma pracować w kuchni...fotki są w innym poście.wszyscy tutaj piszą że bedzie czuć dym w mieszkaniu jesteś pierwszym który uważa że tak sie da dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9292-domowa-w%C4%99dzarnia/#findComment-328373 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.