golaszm Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Witam Szanownych Zadymiaczy. Pamiętam, że parę lat wstecz podpowiedziałem komuś chętnemu do zbudowania specjalnej skrzyni do ociekania/osuszania wędlin pod gołym niebem, by użyć specjalnej siatki do zabezpieczania okienek piwnicznych.Właśnie wpadła mi w oko oferta sklepu, co to go Okrasa i Brodnicki reklamują ;>Mają mieć od jutra moskitiery w rozsądnej cenie link. Ponieważ za jakiś czas oferta może zniknąć, to przekleję dla potomności:Siatki na okna 2 szt. lub włóknina przeciwpyłkowa 3 szt. - 9,99zł/opak. wymiary: maks. 130 x 150 cmłatwe mocowanie dzięki praktycznym rzepommożliwość przycięciasiatki przeciw owadom: 2 szt., białe lub szare, 2 taśmy na rzep (długość: ok. 5,6 m)włókniny przeciwpyłkowe: 3 szt., białe, 1 taśma na rzep (długość: ok. 5,6 m)gwarancja: 3 lata Cena wydaje mi się całkiem przyzwoita. Oczywiście włóknina przeciwpyłowa to już raczej przesada, ale moskitiera - czemu nie? Opierając konstrukcję na sześciu niezależnych ramach spinanych klamrami można docelowo zrobić zgrabną, składaną klatkę, która nie dopuści nam do schnących wędlin żadnego robactwa, a jednocześnie tylko w ograniczonym zakresie odetnie nam dopływ podmuchów wiatru, gwarantując niezakłócone odprowadzanie pary wodnej. Cytuj Jeśli możesz - wejdź proszę na stronę stronę pajacyk.pl i pomóż nakarmić jakieś dziecko. Dla Ciebie to parę sekund i kilka kilobajtów. Dla Niego to krok bliżej normalnego posiłku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9751-skrzynia-do-ociekania-osuszania/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 ja na moją "ociekarkę" rzucam starą, nieużywaną, upraną, firankę z IKEA i też daje radę, a takie siatki do okien to imho podstawa i konieczność jak się mieszka w domku, ja mam odkąd się wprowadziłem w jednym oknie w każdym pokoju, i wiszą już tak 3 lata !! rzepy nie puściły nawet na moment, tylko siatki wymieniałem na docięte firanki właśnie, bo się już rwały ze starości. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9751-skrzynia-do-ociekania-osuszania/#findComment-348027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi