Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

kotunia

Użytkownicy
  • Postów

    436
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Leszno, wielkopolska

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia kotunia

Doświadczony

Doświadczony (10/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. Mirku! Zdrówka, bo jak mawiał Mikołaj Rej "... szlachetne zdrowie, nikt się nie dowie, jako smakujesz ,aż się popsujesz..."
  2. mam pytanko: czy są już jakieś decyzje w sprawie kalendarzy? pozdrawiam
  3. kotunia 2 szt
  4. Proszę poprawić moją wpłatę, zamówiłem dwie sztuki i opłaciłem 2x 25 zł a w wykazie figuruje jedna wpłata na 25 zł pozdrawiam "kotunia"
  5. kotunia 2 szt
  6. kotunia

    Giełda cen mięsa

    oj siedzi Wam w głowach "......", albo kurza ślepota. niestety zakaz uprawiania polityki, ale rozum to trzeba mieć w głowie nie w .... .pozdrawiam
  7. POPROSZĘ DWIE SZTUKI
  8. podaję dane do wysyłki: Józef Biernacki ul. Dąbrowskiego 16/7 64-100 Leszno nick "kotunia" tel.697313475 e-mail: legistabiernacki@gazeta.pl paczkomat: inpost Leszno ul. Królowe Jadwigi ps. przelew wysłany
  9. czy mogę zamówić czerwony z logo kotunia rozmiar "maksymalny?
  10. kotunia- 2szt bawełna może być z nikiem różny kolor - każdy prócz czarnego
  11. dziękuję Ani i Muskiemu - należy czytać ze zrozumieniem
  12. Chciałbym odświeżyć temat w zakresie stosowanych w tej recepturze przypraw, np : pieprz dawka 0,020 na kg mięsa, czosnek 0.030 . proszę znawców czy nie są to zbyt "wyśrubowane " dawki? , czy też tylko pomyłka w zapisie. Ps. chcę "popełnić" tę kiełbasę w sobotę do szybkiego spożycia pozdrawiam
  13. kotunia

    Zapal świecę

    Aniu! Jesteśmy z Tobą. (*)(*)(*)
  14. kotunia

    Zapal świecę

    (*)(*)(*)
  15. Parę lat temu (może 5-6) moja ś.p. teściowa, która specjalnie "trzymała dla Pana doktora" 3 kozy, zaoferowała mi 2 koźlaki w wieku około 5-6 m-cy do przerobienia. Pan doktor wyjechał w swoje strony Tunezja, Maroko?. Mój szwagier- jej syn, ogłosił, że nie weżnie do ust. Przypadek sprawił, że odwiedził mnie w momencie, gdy koziołki były w wędzarni w formie kiełbasy. Wraz z towarzyszącymi mu dwoma kolegami "wrąbali" około 5Kg! popychając ją bardzo szlachetnym trunkiem., zachwalając gospodarza i wyrób. Po pewnym czasie (m-c lub dwa) poprosił by zrobić dla niego parę kilo kiełbasy takiej samej. Wyjaśniłem mu, że z uwagi na brak komponentów - koziny, temat jest nieaktualny. W pierwszym odruchu przewrócił oczami i powiedział " zastanawiałem się co matka zrobiła z tymi koźlakami" dodając były b. dobre. Niestety teściowa zmarła i koźlaków już nie było. Do wyrobu kiełbas użyłem całego wytrybowanego mięsa dodając 50% wieprzowiny w postaci boczku. Wędziłem olchą z dodatkiem brzoskwini, co dało piękny kolorek. Przyprawy jak do sarny. Część podpiekana, część parzona. Moim zdaniem oba rodzaje wyśmienite. Niestety od tamtego czasu nie miałem możliwości wykonania takiej kiełbaski.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.