Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Szkolenie numer: 09-2010

 

Zakres tematyczny: „Domowe przetwórstwo mięsa” - profil podstawowy

termin: 17-18-19 września 2010 roku

 

link do tematu

 

Lista uczestników jest tu podana jako informacyjna

aby można było np. wspólnie zaplanować podróż jednym środkiem komunikacji.

Dane kontaktowe do osoby (po zgodzie na podanie) będę wysyłał bezpośrednio

osobie zainteresowanej.

 

W tym temacie proszę też proponować rodzaje wyrobów

które chcą Państwo aby były zrobione na szkoleniu.

 

Uczestnicy:

 

Lp. - Imię i nazwisko - Nick* - Miasto przyjazdu

 

1. Maryla Musidłowska - Warszawa

2. Włodzimierz Mielus - Miechów (woj. małopolskie)

3. Włodzimierz Grudzień - Miechów (woj. małopolskie)

4. Stanisław Marzec - Miechów (woj. małopolskie)

5. Sebastian Grabarek - Wrocław

6. Waldemar Łomnicki - Oława

7. Michał Łomnicki - Oława

8. Piotr Majewski - Wrocław

9. Przemysław Becella - Wrocław

10. Mirosław Brusiło - Wiązów (woj. dolnośląskie)

11. Robert Żurawicz - Poznań

12. Jerzy Herszkowicz - Zgierz

13. Michał Sadowiak - Zgierz

14. Michał Grudzień - Miechów (woj. małopolskie)

15. Grzegorz Sadowski - Kraków

16. Dariusz Kurzyk - Smardzewice (woj. łódzkie)

17. Andrzej Borkowski - Rzaska (woj. małopolskie)

18. Marian Bagienic - Słobódka (woj. podlaskie)

19. Marian Stankiewicz - Daniłowce (woj. podlaskie)

20. Bogusław Nitecki - Michałów-Reginów (woj. mazowieckie)

21. Małgorzata Nitecka - Michałów-Reginów (woj. mazowieckie)

22. Jerzy Kujałowicz - Zielonka (woj. mazowieckie)

23. Krzysztof Kłobus - Skwierzyna (woj. lubuskie)

24. Marek Olszewski - Wrocław

25. Agata Polowczyk - Wrocław

26. Janusz Sieczkowski - Radom

 

* jest dopisywany jeśli osoba rejestrująca się na szkolenie taki posiada i go zgłasza.

 

Lista podstawowa jest już zapełniona dlatego proszę zapisywać się na liście oczekujących. Przed terminem zamknięcia rezerwacji jak i końcem wpłat, tj. 7 września 2010 roku, może ktoś z różnych przyczyn zrezygnować a w wtedy osoby z listy oczekującej są informowane o tym fakcie w kolejności zgłoszenia. Odbywa się to na dwa tygodnie przed planowanym szkoleniem.

 

Rezerwacja na liście oczekujących:

1. Artur Samuła - Modliborzyce (woj. Lubelskie)

2. Mariusz Zadroga - Tychy

3. Bogusław Czech - Tychy

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4389-09-2010-wrzesie%C5%84/
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Wyroby zaplanowane przez Głównego Technologa do wykonania na szkoleniu.*

 

1. Wędliny podrobowe

- kiszka kaszana krwista gryczana

- kiszka pasztetowa z manną

- salceson ozorkowy krwisty "szkolny"

 

2. Kiełbasy

- kiełbasa szynkowa wołowa

- kiełbasa jałowcowa

- kiełbasa biała

 

3. Wędzonki

- baleron wędzony gotowany (w pęcherzu)

- polędwica wędzona

- polędwica wędzona parzona

- boczek wędzony gotowany

- szynka tylna wędzona gotowana

- szynka z nogą

 

4. Pieczone

- roladę schabową typu zylc

 

 

* wykonanie powyższych wyrobów jest uzależnione

od uzysku właściwych klas mięsa z półtusz,

możliwe są dodatkowe wyroby aby wykorzystać

całość materiału z rozbioru

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4389-09-2010-wrzesie%C5%84/#findComment-123423
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witam

Jestem w posiadaniu zdjęć grupowych z kursu 9/2010. Wysłałem je również do Pawła Papli. Gdyby ktoś chciał w oryginalnej jakości to niech do mnie pisze na zrobert@wp.pl.

 

Pozdrawiam wszystkich, Piwożłop
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4389-09-2010-wrzesie%C5%84/#findComment-125223
Udostępnij na innych stronach

Pozdrawiam wszystkich uczestników szkolenia 09-2010. Wielkie dzięki za wspaniałą atmosferę oraz wspólne biesiady. Proponuję aby każdy kto robił fotki na kursie wysłał je do Papli a Pawła proszę o zgromadzenie ich w jednym miejscu aby każdy zainteresowany mógł sobie je pobrać.

Do Wrocławia dojechaliśmy w 2h35min.

Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie.

 

Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/

Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/4389-09-2010-wrzesie%C5%84/#findComment-125272
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.