jacekpolak111 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zaobserwowałem sporą różnicę pomiędzy smakiem wędzonek bezpośrednio po wędzeniu, to jest po sparzeniu i ochłodzeniu, a na przykład po trzech dniach w lodówce. Bezpośrednio "po" wędzonki konkretnie pachną dymem, są jakby "ostrzejsze", po pewnym czasie łagodnieją ale smak jest pełniejszy. Czym to jest spowodowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 24 Sierpnia 2014 (edytowane) Może dojrzewaniem. Mam podobnie, szczególnie przy kiełbasach i serach,po sparzeniu (jeżeli sparzam) i wystudzeniu są niezłe ale po kilku dniach smak robi się bogatszy. Ryby na tomiast wolę jeszcze ciepłe, choć po dniu lub kilku też nie są złe. Edytowane 24 Sierpnia 2014 przez EAnna ort i gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.