Skocz do zawartości

Inny smak


jacekpolak111

Rekomendowane odpowiedzi

Zaobserwowałem sporą różnicę pomiędzy smakiem wędzonek bezpośrednio po wędzeniu, to jest po sparzeniu i ochłodzeniu, a na przykład po trzech dniach w lodówce. Bezpośrednio "po" wędzonki konkretnie pachną dymem, są jakby "ostrzejsze", po pewnym czasie łagodnieją ale smak jest pełniejszy. Czym to jest spowodowane?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Może dojrzewaniem. Mam podobnie, szczególnie przy kiełbasach i serach,po sparzeniu (jeżeli sparzam) i wystudzeniu są niezłe ale po kilku dniach smak robi się bogatszy. Ryby na tomiast wolę jeszcze ciepłe, choć po dniu lub kilku też nie są złe.

Edytowane przez EAnna
ort i gr.
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.