pwolny Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Witam Mam przygotowane (podzielone na klasy i zapeklowane na such mięso 18g/1kg) 12,5 kg mięsa (łącznie dzik, wieprzowina, wołowina), potrzebuję podpowiedzi ile dodać przypraw: -czosnek ile gramów na kilogram masy mięsnej-pieprz ile gramów na kilogram masy mięsnej-jałowiec ile gramów na kilogram masy mięsnej Chcę by kiełbasa była w stylu jałowcowej, po wędzeniu i sparzeniu podsuszanie.Dodatkowo pieprz chcę podzielić na 50/50 drobno mielony / tłuczony - czy jest to poprawne, innaczej czy nie zaskodzi to wyrobom? Dziękuję i pozdrawiamnowicjusz ps. jutro mielenie i napełnianie jelit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Stycznia 2014 http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/kielbasy-z-dziczyzny/155-kielbasa-domowa-z-dzika http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/kielbasy-z-dziczyzny/625-kielbasa-swojska-z-dzika Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwolny Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Stycznia 2014 dziękujkę ale nie o to mi chodiło. nadal czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Dodatkowo pieprz chcę podzielić na 50/50 drobno mielony / tłuczony -Możesz tak zrobić.-czosnek ile gramów na kilogram masy mięsnej -pieprz ile gramów na kilogram masy mięsnej -jałowiec ile gramów na kilogram masy mięsnejPieprz 2 gr.czosnek 1,5 gr,jałowiec 1-1,5 gr. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.