- Przegląd
- Wędzonki Halusi
- Halusiowa produkcja wędlin
- Wyroby Halusi z szynkowarki i nie tylko
- Halusi słodkie wariacje
- Sery, serki ...
- Chleby i bułeczki spod ręki Halusi
- Sałatki i desery
- Halusiowe trunki domowe
- Kuracje... domowe sposoby
- Wafle przekładane masą kakaową
- Nowy sprzęt
- Przetwory na zimę
- Przetwory na zimę.
- Buraczki na zimę.
- Suszone pomidory.
- Mapa użytkowników

Przetwory na zimę.
Przecier pomidorowy
Działki nie posiadam ale lubie zrobić trochę zapasów na zimę.
W tym roku Przecier robiłam trochę innym sposobem, nie stałam przy kuchni i nie gotowałam pomidorów godzinami by odparowały.
Prosty sposób, wiem że Ameryki nie odkryłam, ale w tym roku zrobiłam inaczej. Przecier jest w miarę gesty i kolor piękny.
Pomidory Lima bo one wg mnie są najlepsze, bardzo mięsiste.
Po umyciu, wykrawałam gniazda i przekrawałam na pół.
Ułkładałam na bblachęi zapiekałam w piekarniku do momentu kiedy skórka zaczęła się marszczyć w temp 230 stopni. Trwało to mniej więcej 30 min.
Po wystygnięciu, ściągnęłam skórę i przełożyłam do garnka.
Nadmiar soku zlałam by masa była bardzuej gęsta.
Po czym całość zblendowałam, dodałam sól do smaku, przegotoŵałam i napełnione słoiczki pasteryzowałam 20 min.
Sok który został zagotowałam, dodałam sól do smaku i przelałam gorący do słoików.
Mam nadzieję że będzie trzymał.