Skocz do zawartości

Przegląd

O tym Klubie

" Idę wolno, nie cofam się nigdy"
  1. Co nowego w tym klubie
  2. Hej mam kilka pytań. Będę robił pierwszy raz wiejska Halusi. I tu pierwsze pytanie w przepisie podane jest jelita 26/28 mogę dać jelita 28/30? I podane jest pieczemy w 120c do zakapania? Do którego momentu aż zacznie kąpać czy ma się jeszcze tłuszcz wytopić i ile? I czy mogę wysuszyć wygrzac w wędzarni i potem podnieść do 120c? I czy przy tym podpiekaniu dymimy czy potem w tych 80-100c?
  3. Oj tak Karolku. Nie ukrywam że produkcja swojskich wyrobów daje mi dużo przyjemności 😊
  4. Halinko z tak wysokiej põłki dostać pochwałę to tylko pozazdroscić.Swiadzcy to o tym że naprawdę Wędzarnicza Brać to Twoja pasja, hobby i zamiłowanie
  5. Dziękuję pięknie za tak miłe słowa Krzysztof. Staram się dążyć do doskonałości...nie zawsze się da ale bylejakości nie uznaję. Moje motto życiowe " Idę Wolno, ale nie cofam się nigdy".
  6. Halusia, serce rośnie, gdy się patrzy na Twoje podejście! To właśnie taka pokora i chęć ciągłego uczenia się prowadzą do prawdziwego mistrzostwa. Widać, ile serca i pasji wkładasz w wyrób wędlin🫶 to nie tylko umiejętność, to talent, który pięknie pielęgnujesz. Ogromny szacunek! Rób dalej swoje, bo to, co tworzysz, ma w sobie prawdziwą duszę.👋💪
  7. No skosztowałby. Super apetycznie wygląda 😀
  8. Okej czyli ten sam system mamy 😁 rzeczywiście nie przemyślane było, następnym razem partiami będę podawał podwykonawcom 😂🤣Dziękuję.
  9. Dziękuję bardzo choć są jeszcze małe niedoskonałości...no ale wciąż się uczę 😁
  10. Dziękuję 😊 Tym razem ozorki miałam mniejsze więc bez nastrzyku , ładnie się zapeklowały. Skórę ściągam jak lekko ostygną ( jeszcze parzą)😅 ale ja mam odporne palce. Współczuję opierać te 8 kg u mnie było 2 kg. Przy takiej ilości proponuje wyciągać partiami i odbierać. Albo zatrudnić więcej rąk do pracy .😁
  11. Piękny też sobie taki zrobię... Pytanie techniczne. Ozorki...peklujesz na mokro z nastrzykiem czy na sucho? i drugie. Sposób na obieranie...na ciepło jeszcze jak cię mogę ale im zimniejsze tym trudniej a gdzieś wyczytałem że po obgotowaniu można przelać zimną wodą wtedy ponoć łatwiej schodzi skóra. Generalnie to poproszę o poradę jak się z nimi obchodzić..🤔.(ostatnio miałem 8kg)
  12. Nie nudzimy się 😁 Polska surowa wędzona. Korzystałam z przepisu Waldka -Muskiego.😋
  13. Coby nie wypaść z wprawy. Korzystałam z przepisu Sivon'a.
  14. Wczorajszego wieczoru dziewczyny wylatały pełen bak🙊. Halinko powiem Tobie w tajemnicy, że schowałem parę litrów paliwa na nasze wspólne oblatywanie🤣.
  15. Piękny zestaw...czuje pełen bak 😅😋😍
  16. Gites malines 🤣. Wobec tego zatankuję paliwem lotniczym 😋.
  17. Od Szefa koncernu paliwowego, aby nie być pazernym 🤣 biere wszystko 🤣🙃
  18. Zawsze wiedziałem, że można na Tobie polegać😘, dlatego obiecuję oddać pojazd zatankowany pod korek kawiorem😀. Jakim paliwem zatankować Twój pojazd z wątrobą bez, z jęczmiennej czy gryczanej a może kawior mieszany 😋🤣.
  19. Pomimo tego że korzystam z tego pojazdu w wyjątkowych sytuacjach to Ci użyczę Grzesiu...zwrot, pełen bak 🤣🙈
  20. Halinko czy użyczysz mi Twojego pojazdu? Obiecuję, że zwrócę w całości bez zadrapania ale pozwolisz, że bak wylatam do pusta😆😋.
  21. Dziękuję 😊 Będzie mi miło jeśli wypróbujesz mój przepus Aniu 😊 Dziękuję 😊
  22. Jak zawsze petarda aż ślinka cieknie 😃
  23.  
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.