- Przegląd
- Wędzonki Halusi
- Halusiowa produkcja wędlin
- Wyroby Halusi z szynkowarki i nie tylko
- Halusi słodkie wariacje
- Sery, serki ...
- Chleby i bułeczki spod ręki Halusi
- Sałatki i desery
- Halusiowe trunki domowe
- Kuracje... domowe sposoby
- Wafle przekładane masą kakaową
- Nowy sprzęt
- Przetwory na zimę
- Przetwory na zimę.
- Buraczki na zimę.
- Suszone pomidory.
- Mapa użytkowników

Buraczki na zimę.
Buraczki na zimę.
- 7 kg buraków
- 3/4 szl octu 10%
- 2 łyżki soli.
- czosnek w proszku
- pieprz mielony
- kminek mielony
Ugotowane buraki mielę na najdrobniejszym sicie. Mam przystawkę do warzyw, którą montuje do zelmera, ale można ręcznie. Po czym dodaję przyprawy, niestety pieprz, kminek i czosnek dodaję na oko do smaku.
Przekładam do słoików i pasteryzuje 25 min.
Buraczki bardzo dobrze się przechowują i są naprawdę smaczne.