Skocz do zawartości

Buraczki na zimę.


Buraczki na zimę. 

 

- 7 kg buraków

- 3/4 szl octu 10%

- 2 łyżki soli. 

- czosnek w proszku

- pieprz mielony

- kminek mielony

 

Ugotowane buraki mielę na najdrobniejszym sicie. Mam przystawkę do warzyw, którą montuje do zelmera, ale można ręcznie. Po czym dodaję przyprawy, niestety pieprz, kminek i czosnek dodaję na oko do smaku.

Przekładam do słoików i pasteryzuje 25 min. 

Buraczki bardzo dobrze się przechowują i są naprawdę smaczne. 

 

 

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.