Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 30.08.2023 w Odpowiedzi

  1. Oczywiście, nie ma problemu możesz zamienić składniki.
    1 punkt
  2. PASZTET Z BOCZKIEM WĘDZONYM Składniki: -1 kg podgarla -1 kg filet z piersi kurczaka ( mogą być udka) -40 dkg wątróbki drobiowej -2 cebule -1 łyżeczka gałki muszkatołowej -sól kamienna - pieprz -ziele angielskie - liść laurowy - czubryca zielona bo taką miałam ( 15g na całość) - 30 dkg boczku wędzonego - 50g kaszki manny Ponadto: -słoiki 350 ml Wykonanie: Podgarle, filet, ugotować do miękkości razem z cebulą, liściem laurowym, zielem. Osobno parzymy wątróbkę. ( do wrzątku wkładamy oczyszczoną wątróbkę z błon i parzymy na małym ogniu 10 min ) Ugotowane składniki wraz z boczkiem wędzonym i cebulą mielimy na najmniejszym sitku (makówka). Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy. Kaszkę manną zalać bulionem i doprowadzić do wrzenia. Wszystkie składniki mieszamy do połączenia. Aby uzyskać gładką konsystencje , blenduję. . Gęstość farszu regulujemy bulionem w którym gotowały się wszystkie składniki. Najlepiej bulion dolewać mniejszymi porcjami aby nie przesadzić z gęstością. Pasztet powinien być smarowny. Tak przygotowany pasztet pakujemy do słoików i poddajemy tyndalizacji czyli trzykrotnej pasteryzacji. Smacznego!!!
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.