Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 07.11.2023 w Odpowiedzi

  1. Ogórki kiszone oraz kwaszone - co je różni? Ogórki kwaszone często znajdziemy na sklepowych półkach. Wyglądają podobnie jak kiszone, jednak to zupełnie inne ogórki. Podczas kiszenia dochodzi do fermentacji mlekowej, dzięki temu ogórki mają charakterystyczny smak i zapach. Z kolei producenci ogórków kwaszonych przyśpieszają ten proces, zalewając ogórki gotową już zalewą, najczęściej na bazie octu. Ogórki kwaszone zatem mają inny, bardziej octowy zapach, są też nieco bledsze i nie tak sprężyste, jak kiszone. Przy tym warto również zaznaczyć, że ogórki kiszone mają dużo więcej wartości odżywczych i probiotycznych, dlatego są znacznie zdrowsze niż kwaszone. Jeśli więc planujesz na obiad ogórkową, w sklepie dokładnie przeczytaj etykietę ogórków, by nie zmyliła cię nazwa.
    1 punkt
  2. Jutro, po pracy postaram się zrobić zdjęcia jak ja mam zrobiony odpowietrznik w Mesli.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.