Skocz do zawartości

Ranking

  1. sobol

    sobol

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      1 460


  2. BazylWidzew

    BazylWidzew

    Użytkownicy


    • Punkty

      2

    • Postów

      3 928


  3. Azizi

    Azizi

    Użytkownicy


    • Punkty

      1

    • Postów

      1 165


  4. karolszymczak

    karolszymczak

    **VIP**


    • Punkty

      1

    • Postów

      17 276


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 02.01.2025 w Odpowiedzi

  1. Szczęśliwego Nowego Roku! Pierwsze wędzenie w tym roku już za mną 😜 Kiełbaska z okrawek. Z rozbioru polędwic na lonzino zostało mi trochę mięsa, dołożyłem boczku i wymieszałem kiełbaskę. Nadziałem w jelita baranie 26+, uwędziłem i sparzyłem. Skład na 5kg: IIwp - okrawki z rozbioru polędwic (bez mizdry) - 3kg IIwp - boczek - 1.5kg IIIwp - warkocze z rozbioru polędwic - 0.5kg Peklosól - 18g/kg Pieprz czarny - 1g/kg Pieprz biały - 0.5g/kg Kolędra mielona - 0.5g/kg Gałka mielona - 0.5g/kg Gorczyca - 0.5g/kg Mięso kroimy na kawałki i peklujemy 48h. Mielimy warkocz na 2.5mm - 3mm sitku, a resztę na 6mm. Do warkocza dodajemy 180ml wody i przyprawy i mieszamy. Mieszamy II wp do kleistości i dodajemy III wp. Nadziewamy ściśle jelita i odkręcamy kiełbaski ok 30cm. Wędzimy na gorąco do koloru i parzymy.
    2 punkty
  2. Pierwszy obiad w 2025 roku
    2 punkty
  3. Widze że nie umieściłem prac końcowych wiaty z grillem. Poprawiam się. I kilka zdjęc z pokazu wędliniarskiego.
    1 punkt
  4. 1 - najlepiej odkryć ,powinien być przepływ powietrza 2- Po parzeniu najlepiej ostudzić w zimnej wodzie i powiesić na noc w chłodnym pomieszczeniu, później do lodówki.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.