Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 30.04.2025 w Odpowiedzi

  1. Nie ma głupich pytań, mogą być tylko głupie odpowiedzi. Mam nadzieję że moja taką nie bedzie A oto moje pytania : -Jak nastrzykuję się mięso , strzykawka/kilka ukłuć/jedno zwykła z apteki ? Z apteki może być za mała i z małą igłą która nie poradzi sobie z solanką -Nastrzyk robi się z tej samej zalewy co do mięsa ? Tak. -Czy mięso z marketu nie będzie profanacją domowego wyrobu ? Może się okazać że już ktoś go nastrzyknął, ale nie tym co chcielibyśmy. Odradzam -Czy kupując większą ilość mogę część zamrozić ? Najlepiej jak zamrozisz świeże mięso a potem rozmrozisz i zapeklujesz. -Peklować mogę tylko małe ilości w lodówce a reszta po rozmrożeniu czy będzie zjadliwa ? jw -Próbny rozruch wędzarni pokazuję temperaturę 40 stopni czy to nie za mało ? Mało -Uchylenie drzwiczek paleniska powoduje rozpalenie się i temperatura wzrasta nawet do 100-120 stopni, czy taki chwilowy skok temp. nie zaszkodzi ? Zaszkodzi -Czy zrębki wędzarnicze mają jakąś przewagę nad drewnem typowym ? Zrąbki używasz przy wędzarni z dymogeneratorem lub jako dodatek do drewna którym dysponujesz.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.