Skocz do zawartości

Ranking

  1. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      3

    • Postów

      46 045


  2. Muski

    Muski

    **VIP**


    • Punkty

      2

    • Postów

      12 094


  3. Yerba1

    Yerba1

    ***SPONSOR JUBILEUSZU***


    • Punkty

      2

    • Postów

      4 105


  4. jacekw21

    jacekw21

    **VIP**


    • Punkty

      1

    • Postów

      1 765


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 13.05.2025 w Odpowiedzi

  1. Pewnie ,że możesz wprowadzać swoje modyfikacje . Pamiętaj tylko , że to już nie będzie chłopska Szczepana tylko a'la chłopska . ja praktykuję to ,że pierwszy raz robię ściśle wg przepisu . Zapisuję , co bym ewentualnie zmienił pod mój smak i następną zmieniam . Jak mogę doradzić - nic nie kombinuj a rób wg przepisu .
    2 punkty
  2. No Dawidek - wszędzie już o to pyta FB też , tak że pewnie robi doktorat , a potem kupi akurat to co nie polecamy ......ale to wolny kraj i każdemu wolno
    1 punkt
  3. Oczywiście możesz ,ale musisz pamiętać ze podpiekana będzie bardziej słona od parzonej. Niektórzy dają mniej peklosoli jak kiełbasa będzie podpiekana. Ja do kiełbasy która jest podpiekana na końcu daje 16g/kg peklosoli a do parzonej 18 g/kg i wtedy dla mnie słoność jest ok.
    1 punkt
  4. Victora posiadam już od dłuższego czasu...potwierdzam, ciężki do zużycia, żeby stępić pewnie trzeba się postarać i natrudzić...
    1 punkt
  5. Nowe oryginalne pomoce kuchenne słynny Pikutek nóż do wszystkiego ponoć ciężko go zajechać i japońska brzytwa 18 CM ostrze KUNO MASUTANI stal VG-10 O tym nożu można troszkę tu posłuchać
    1 punkt
  6. 68C W przepisie jest parzona, lecz jeżeli upieczesz nic się nie stanie. Zepsuć się nie zepsuje smakować będzie inaczej niż parzona. Taka drobna sugestia, połowę upiecz a drugą sparz. Porównasz 😀 Tu bym nie udziwniał, 80% karkówki 20% boczku. Za tluste nie będzie. Czy kupiłeś już nadziewarkę?
    1 punkt
  7. Czy aby na pewno ? kwestia ile robisz , bo jak jest to max kilkanaście kg , nawet co miesiąc to i dobra 3l wystarczy w zupełności. Kilka razy moja mesla 8l przewaliła tak od 450-600 kg w dwa dni . To tylko że trzeba częściej nabić. Ale mniej miejsca zajmuje , łatwiej umyć , lżejsza......i to czy się bardziej śpieszysz czy też robisz relaxacyjnie.
    1 punkt
  8. Ja zakupiłem do mojej wędzarni zestaw Pamela i jest O.K. https://www.pamel.pl/pl/p/PZW1-ZESTAW-WEDZARNICZY-/69
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.