Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 20.08.2025 w Odpowiedzi

  1. Szynka z tłuszczykiem😋już by się jadło.Właśnie uświadomiłem sobie dlaczego moje wędzonki nie ciemnieją po parzeniu a wcześniej czytałem o tym chyba w postach Karola.Najpierw parzę kiełbasę i studzę w zimnej wodzie przez co suma sumarom wędzonki chłodzę w ciepłej wodzie. A jaka temp?Nie wiem bo nie sprawdzałem.Udanego i smacznego zlotu
    2 punkty
  2. Model w metalowej obudowie też pasuje do tego samego uchwytu.
    1 punkt
  3. Dla porównania efektu po studzeniu, to wędzonkom zrobiłam zdjęcie "starym zgredkiem" przy świetle dziennym. Tak było po samym wędzeniu: Różnicy w kolorze nie ma, czy po wędzeniu, czy po parzeniu, a to dzięki wskazówkom Szczepana.😚 Szynka z tłuszczykiem. Paluszki lizać.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.