Skocz do zawartości

MuMMiN

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Skierniewice

Osiągnięcia MuMMiN

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Witam. Proszę o pomoc w stwierdzeniu co poszło nie tak. Do tej pory wędziłem w w beczce i nigdy nie poszło tak źle jak w nowo zakupionym sprzecie - borniak 70l. Załączyłem zdjęcia. Kiełbasy w większości nierównomiernie uwędzone, pościągana skórka, wrecz paskudna. Żona ma na hopla na punkcie chudej kiełbasy, choć zawsze jej mówię że kiałbasa musi mieć troche tłuszczu. Zrobiliśmy kiełbasy z samej szynki. Sprzęt łądnie chodził, dymek w środku był, na zewnątrz wylatywał. Ponadto: - raz zapaliły się zrębki, nie wiem jak długo to trwało, - kiełbasy były suche, jedynie kiełbasy lwżąca na samym dole na kratce wyszły w miare, wiszące są jak na zdjęciu, - wędzenie w 55 stopniach ok 2h, później pieczenie w 90 stopniach, Czy to efekt: - kiepskiego flaka, - kiepskie mięso, - czy samo zastosowanie szynki, - czy błędy przy wędzeniu? W sprzęcie raczej błedów nie upatruje ale może macie jakies spostrzeżenia? Z góry dzięki.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.