Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
Dla początkujących
Jesteś początkujący? Tutaj możesz zadać wszystkie pytania dotyczące wyrobu wędlin.
Subfora
![]() |
FAQ dla początkujących zadymiaczy |
|
![]()
|
![]() |
Pierwsze pytania |
|
![]()
|
![]() |
Powinieneś wiedzieć |
|
![]()
|
![]() |
Podpowiadamy jak zrobić pierwsze wyroby |
|
![]()
|
Podpięty
Wędzenie wędzonek. Kilka praktycznych porad DziadkaNapisany przez Maxell, 25 kwi 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Peklowanie - pytania i poradyNapisany przez Maxell, 08 gru 2008 ![]() |
|
![]()
|
|
Podpięty
Szukam przepisu (temat dotyczy całego forum)Napisany przez m., 08 kwi 2013 ![]() |
|
![]()
|
|
Podpięty
Pierwsze pytania i porady.Napisany przez opel3366, 12 maj 2011 ![]() |
|
![]()
|
|
Podpięty
Sprawa soli - ważneNapisany przez Maxell, 19 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Peklowanie na mokro - nasz przepis opracowany dla użytkowników Czarnej OliwkiNapisany przez Maxell, 10 maj 2020 |
|
![]()
|
|
Podpięty
POGOTOWIE ZADYMIARSKIENapisany przez Maxell, 08 gru 2007 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Ściągawka dla początkujących ;)Napisany przez roger, 20 lip 2012 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Jak wędzić? - pytania i porady.Napisany przez piotr118, 16 mar 2015 |
|
![]()
|
|
Podpięty
[Lektura obowiązkowa dla początkujących i uczestników kursów SDM] Technologia przetwórstwa mięsa. PodręcznikNapisany przez Maxell, 08 wrz 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Awaryjna sytuacja. Potrzebna pomocNapisany przez misiek73, 02 wrz 2016 |
|
![]()
|
|
Podpięty
OciekanieNapisany przez sawca, 14 sty 2009 |
|
![]()
|
|
Podpięty
OsadzanieNapisany przez wojs40, 04 lut 2018 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Przetwórstwo mięsa. Przykładowe technologie przerobu i stosowane urządzenia.Napisany przez Maxell, 18 maj 2017 |
|
![]()
|
|
Podpięty
Kalkulator solanek w stopniach Be, opracowany przez janusza_pNapisany przez Maxell, 04 kwi 2017 |
|
![]()
|
|
Pomiar temperatury wyrobów pieczonychNapisany przez bivittatus, 23 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Czy mogę poprowadzić wewnątrz wędzarnika przewód ziemny do grzalkiNapisany przez Gacolmk, 18 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Wedliny na FilipinachNapisany przez leszek04041953, 12 lip 2010 |
|
![]()
|
|
Gotowa przyprawa do kiełbasyNapisany przez bamber76, 05 sty 2021 |
|
![]()
|
|
WitamNapisany przez Hipek, 03 sty 2021 |
|
![]()
|
|
Moje pierwsze wędzenie i niewypał.Napisany przez Slawek08, 31 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Prawo a kiełbaNapisany przez Gina, 29 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Elektryka blisko grzałkiNapisany przez jr91, 24 paź 2020 |
|
![]()
|
|
Szara polędwica po sparzeniuNapisany przez highway, 22 gru 2020 ![]() |
|
![]()
|
|
Walka o ogieńNapisany przez rigmec, 23 gru 2020 |
|
![]()
|
|
metoda starych dziadków na strychuNapisany przez slavo_kamikaze, 22 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Studium przypadku - kiełbasa chłopska SzczepanaNapisany przez highway, 19 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Rozmrażanie mięsa na kiełbasę drób i wieprzowina - ważne pytania (bezpieczeństwo)Napisany przez gibsonxxf, 14 gru 2020 ![]() |
|
![]()
|
|
Oczko kiełbasaNapisany przez mayonez, 16 gru 2020 |
|
![]()
|
|
Czy mieso ze schabu nadaje sie lepiej/gozej na kielbasy?Napisany przez marcus, 02 gru 2009 |
|
![]()
|