Skocz do zawartości

Lechu266

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Trawa woloska

Osiągnięcia Lechu266

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Tyle to się domyśliłem że ciężko będzie. Ale wracajac do tego przepisu to można najprostszy jakiś podac? Ile czego dajecie i ile i jak suszyć dokladnie
  2. A coś właśnie bardziej w sensie fermentacji nizsamego suszenia? To całkiem inny smak????????
  3. Tyle to wiem???? tak też zrobiłem. A odnośnie przepisu to można jakiś zapodac sprawdzony?
  4. A można taki szybki przepis odnośnie przypraw i warunków suszenia? Narazie chce opanować miejsce i temperatury. A odnośnie tej pleśni biało zielonej to do utylizacji jest kiełbasa?
  5. Witam szanownych fachowców. Fajniutkie forum i strasznie dużo informacji i zawodowców. Chciałem spytać odnośnie ww kiełbaski. Raz robiłem takowa i wyszła pyszna tylko że to było końcem zimy. Teraz wisi ok tygodnia i wyszła bialozielona pleśń. Umyłem solanka i wysuszylem ręcznikiem i włożyłem do lodówki bo w piwnicy już za ciepło się zrobiło. Standardowo zrobiłem z szynki i łopatki mielonej oraz słoninki. Przyprawy sól i peklosol, pieprz i czosnek z cukrem. Czy ta pleśń jest szkodliwa? Wiem że szczepicie jakimiś odpowiednimi gatunkami a tu sama z siebie wyszla. W zapachu jest lux jak salami sklepowe takie.podpowiedzcie coś? Czy za dużo cukru i za ciepło?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.