Skocz do zawartości

Grzegorz 852

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Przeworsk

Osiągnięcia Grzegorz 852

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ostatnie z moich (mądrych) pytań w przypadku gdybym zdecydowal się postawić wędzarnię z paleniskiem od spodu. W jaki sposób muszę poprowadzić rurę odprowadzającą dym z paleniska do komory dymnej aby much tam wędzić na zimno np sery. Jeżeli to nie problem poza opisem może jakiś rysunek. Jestem bardziej wzrokowcem. I jak rozwijać problem kapiącego tłuszczu z wyrobów na paleniska. Dziękuję za sugestie [Dodano: 24 lip 2020 - 08:41] Choroba korektor mi się włączył miało być abym mógł tam wędzić na zimno np sery [Dodano: 24 lip 2020 - 08:41] Choroba korektor mi się włączył miało być abym mógł tam wędzić na zimno np sery
  2. co do wielkości paleniska już znalazłem odpowiedź. Nasuwa mi się kolejne czy jest wymagane obicie komory dymnej drzewem w środku jak będzie murowana z cegły nawet dziurawki? I jaki ma to wpływ na jakość wyrobów. Dziękuje za wszelkie odpowiedzi i sugestie.
  3. Dziękuję za podpowiedź tak przypuszczałem że palenisko muszę z pełnej. A czy wielkosć paleniska ma jakieś znaczenie przy wędzarni. Komorę dymowa planuje zrobić 1x1x1.5m dlugość komina ok 1-1.3
  4. Witam wszystkich serdecznie to mój pierwszy dzień u was. Zamierzam wybudować wędzarnię murowaną. Moje pytanie czy można ją wykonać z cegły dziurawki czy tylko z pełnej. Ewentualnie jakie elementy można wykonać dziurawką. Dziękuję za pomoc i przepraszam jeżeli powielam pytania.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.