Skocz do zawartości

Wiesław_52

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Sosnowiec

Ostatnie wizyty

35 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Wiesław_52

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Wiesław_52

    Przywitanie

    Witam wszystkich - jak to ładnie mówicie - zadymiaczy. Znalazłem to Forum z konkretnego powodu. Mianowicie - kupiliśmy z żoną działkę w ROD. Jakież było nasze zdziwienie, kiedy na niej zobaczyliśmy wędzarnię. I było jasne, że nie będzie stała bezczynnie. Pierwsze wędzenia pokazały, że jesteśmy w stanie dokonywać fajnych rzeczy. Dlatego postanowiłem podnosić swoje umiejętności w wędzeniu oczywiście z Waszą pomocą. Pozdrawiam serdecznie Wiesław
  2. Witam i pozdrawiam Całą Wędzarniczą Brać. Przez przypadek znalazłem to forum, szukając odpowiedzi na interesujący mnie temat. Po zalogowaniu przeszukałem co niektóre tematy nie znalazłem odpowiedzi nawet po wpisaniu do wyszukiwarki. Wobec powyższego postanowiłem zapytać Was o następujący problem. Od jakiegoś czasu zajmuję się wyrobami własnych wędlin i mięs. Jestem w miarę zorientowany co do wyrobów w słoikach, ale ostatnio kupiłem szynkowar i mam problemy z temperaturami. Czy są jakieś "widełki" stosowania temperatur parzenia dla poszczególnych mięs? Domyślam się, że jeśli temperatury będą za niskie to wyrób będzie niedoparzony i bardziej surowy. A czym będzie skutkowało przekroczenie zalecanych temperatur i czasu parzenia? Wszyscy zalecają przestrzeganie temperatur, stąd to pytanie. Z wyrazami szacunku Wiesław
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.