Skocz do zawartości

Rob7

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Mierzęcice

Osiągnięcia Rob7

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Rob7

    zapytanie

    Dojrzewać może w piwnicy lub ziemiance na ziemniaki i warzywa tylko czy tam jest latem 10 -12 st.C Nie wiem, jest jeszcze problem czy nie nasiąknie zapachem ziemniaków i warzyw zwłaszcza psujących się oraz kwestia wilgoci w ziemiance? Wydaje mi się to istotne chyba. Dzięki Arkadiuszu za przepis na polędwicę suszoną zrobię ją na święta.
  2. Rob7

    zapytanie

    Z terminem "woreczek wędliniarski" spotkałem się przy jednym z przepisów na szynkę dojrzewającą do której się przymierzam, wydaje mi się, że przez ten termin należy rozumieć zwykłą siatkę do wędzenia? Dodaję, że jestem początkujący w temacie Umyj szynkę. Oczyść ją i usuń tłuszcz i zasyp cukrem. Ubijaj mięso tak, by cukier dostał się między włókna. Przykryj mięso folią aluminiową i wstaw do lodówki. Co osiem godzin odlewaj soki. Po dwóch dniach opłucz szynkę i dodaj sól. Powtarzaj odlewanie soków co 8 godzin. Zasyp szynkę przyprawami. Zrób nożykiem niewielkie dziurki w mięsie i umieść tam ząbki czosnku. Przełóż mięso do woreczka wędliniarskiego i zawieś w przewiewnym miejscu na 6-7 dni. [
  3. Rob7

    zapytanie

    Witam wszystkich użytkowników mam pytanie jako początkujący, czy "woreczek wędliniarski" to to samo co siatka wędzarnicza?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.