Skocz do zawartości

Kratos

Użytkownicy
  • Postów

    7
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Opole

Osiągnięcia Kratos

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Na pewno będę próbował wszystkiego, A jak się pekluje na sucho.
  2. Obie wędlinki już zrobione. Tak wyglądają. Muszę dopracować zalewę peklującą. To są pierwsze produkty z szynkowara.
  3. Dziś poszło do parzenia. Czy po parzeniu nadmiar soku skroplonego zostawić w szynkowarze czy wylać przed włożeniem do lodówki.
  4. Tak zrobię, dzięki za pomoc.
  5. I dokładnie tak zrobiłem. Zagotowałem wszystko, ostudziłem i zalałem chłodnym wywarem.,
  6. Dałem liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, czosnek oraz sól peklową Nie widać oznak psucia. Mięso leży już 11 dni. Czy mogę wyciągnąć z zalewy, opłukać włożyć do pojemnika i w niedziele parzyć.
  7. Witam koło 10 dni temu wsadziłem do zalewy surowy boczek i schab. Jest moje drugie peklowanie mięsa do szynkowaru. Zalewa nabrała dziwnego koloru. Mięso nie ma objawów psucia. Nie wiem o co chodzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.