Skocz do zawartości

ŁukaszJeden

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Lublin

Osiągnięcia ŁukaszJeden

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Od razu zapytam przede wszystkim czy w takim przypadku wyroby te nadają się do spożycia? I skoro to bakterie to czy użycie peklosoli rozwiązałoby ten problem czy to kwestia tego, że już takie mięso zostało kupione lub zakażone w trakcie produkcji, a peklowanie nic do tego nie ma?
  2. Dzień dobry wszystkim forumowiczom. Jestem po pierwszym wędzeniu i chciałbym zapytać bardziej doświadczonych co może być powodem dziurek w wyrobach. Wędliny były krótko peklowane (4 dni) bo wyrób na ostatnią chwilę na święta. Do peklowania użyta tylko zwykła sól. Ta duża dziura w szynce to efekt składania, pytam o te mniejsze i jeszcze mniejsze. Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą podpowiedź.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.