Skocz do zawartości

Mattias3

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Racibórz

Osiągnięcia Mattias3

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuję za info. Miałem taki przepis na wędlinę z niemieckich stron internetowych i forum. 14 dni peklowania na sucho w 35-40 gram peklosoli. Pozniej ręcznikiem papierowym osuszyć. 7 dni na powietrzu w temperaturz +8 do +15 i pozniej wedzenie wedle uznania. I znowu do podsuszenia do chłodnego pomieszczenia.
  2. Dzień dobry, podpinam się do tematu. Do wędzenia szynka i schab. Wędzienie na zimno. Temperatura zewnętrzna okolo 10-12 Stopni. Temperatura wędzenia 16-20 Stopni Wędzonki wisiały cały czas w pomieszczeniu na działce. Pierwszy dzień wszystko ok. Drugi tak samo. Trzeci dzień po 5h wędzenia na zimno, wędzonki całe jakby w rosie. Dodam, że peklowane 14 dni, poźniej 7 dni wisiały na w bardzo chłodnym pomieszczeniu do osuszenia. Wędzarnia Borniak. Zrębki bukowe - suche
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.