Skocz do zawartości

Xalma

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Dundalk

Osiągnięcia Xalma

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. W Legnicy się urodziłam a mieszkam w Irlandii[Dodano: 24 mar 2021 - 20:28] W Legnicy się urodziłam, a mieszkam w Irlandii[Dodano: 24 mar 2021 - 20:40] Policzki i serca to są mięśnie pracujące.Chociaż serca wyróżniają się budową włókien odmienną od innych mięśni. Jak się uprzesz to dodaj serducha np. indycze. Policzki i serca zastąp mięsem z golonek. Tak w praktyce, to do kaszanki daje się głównie mięsa od kości. Jakichkolwiek . Serca idą do salcesonów. Czy mogę użyć serc kurzych? Czy mogłabym w takim wypadku użyć golonki, wątróbki i serc kurzych czy całkiem pominąć? Dodać coś jeszcze, jakieś skórki, ozory czy coś innego?
  2. Witam, jestem nowa na tym forum i dopiero zaczynam swoją przygodę z domowymi wyrobami mięsnymi. Chciałabym zrobić domowa kaszankę, ale mam problem ze zdobyciem niektórych podrobów. Większość przepisów używa głów wieprzowych, płuc i serc których nie mogę zdobyć. Szukam więc porady czego użyć w zamian. Krew i kaszę oczywiście mam, dostępne są wątroby, nerki, ozory, skórki, no i oczywiście mięsa: boczki, łopatki, słonina i chude mięsa. Z góry dziękuję za pomoc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.