Skocz do zawartości

YellowSacSpider

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Podlasie

Osiągnięcia YellowSacSpider

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuję za odpowiedzi i porady. Solenie którego użyje to 20g soli + leżenie 1 dzień w pudelku plastikowym.
  2. Dziękuję wam za odpowiedzi. "Jeżeli chodzi o solenie to nie ma takiej potrzeby tak wydłużać czas samego solenia jeżeli nie są to grube kawałki." To czyli sucha mieszanka przypraw z 10-20g soli 1 dzień i będzie dobrze?
  3. Dziękuję za odpowiedź. Czy solenie w samej soli kamiennej będzie bezpieczne przez 3-5 dni?
  4. Witam chciałem spróbować peklowania + pieczenia. Na pierwszy ogień idzie boczek 1kg oraz karkówka 1kg. Oba kawałki mięsa peklowane na sucho. Sole: Peklosól 12g, sól kamienna 18g Czas peklowania: 3-5 dni Temperatura pieczenia: 110-130 stopni, piekarnik uprzednio nagrzany do 160 stopni I pytanie numer 1: Czy mogę peklować w plastikowych pojemnikach uprzednio dokładnie sparzonych? Numer 2: Czy mogę peklować w naczyniu żarodopornym dokladnie przykrytym plastikową folią? Albo w jakimś garnku emaliowanym Numer 3: Czy proporcje soli, czas peklowania, temperatura są dobre? Numer 4: Czy można peklować samą solą kamienną?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.