Skocz do zawartości

altar3

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Anglia

Osiągnięcia altar3

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziękuje bardzo za odpowiedź. I dziękuję że uświadomiłeś mnie że polędwica to tak naprawdę ze schabu.
  2. Ponieważ jestem nowy na forum i zielony w sztuce wędzenie bo dopiero zaczynam, na początek chciałem się przywitać więc witam wszystkich serdecznie. A teraz moje pytanie na początek. Zrobiłem zalewę do peklowania, mam nie całe 900 gram schabu i 1 kg boczku w dwóch kawałkach. Zalewy zrobiłem z 800 ml wody i 88 gram peklosoli. Według jakieś tabeli z tego forum. Czas peklowania 9 dni. Do schabu zrobiłem nastrzyk z 75 ml, i tu chba zrobiłem mały błąd i wstrzyknąłem za dużo. Mięso jes w zamykanych pojemnikach na żywność i schab ledwo się zmieścił więc żeby się nie wylało zamknąłem pojemnik, czy może tak być czy musi być dostęp powietrza?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.