Skocz do zawartości

murzynskiwodz

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    wschod

Osiągnięcia murzynskiwodz

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. dzieki bardzo za odpowiedź, mam nadzieje, załączam jeszcze zdjęcie przekroju, widać na zewnętrznej warstwie, że te "odsolanie" nie było dobrym pomysłem, czy ta utrata koloru to wynik jakiś procesów gnilnych?
  2. Witam wszystkich, Kilkukrotnie robiłem już rózne wariacje boczku dojrzewającego, ale pierwszy raz suszę swój wytwór na balkonie w temperaturach zmiennych od 5 do 15 stopni, mięso ma zapach starej skarpety, niemtych nóg czy jak kto tam lubi to nazywać. Moje pytanie czy to normalne i czy nic poważnego się nie stało? Proces przetwarzania wyglądał następująco: 4 doby w soli kamiennej, peklowanie suche 1 doba wysychania 12h "odsalania" w zimnej wodzie (widzialem ten patent na jakimś litweskim filmiku, żałuje ze go wykonałem), ja jeszcze dodałem piwa (zapach to robota drożdży?) 1 doba wysychania 14 dób w przyprawach na balkonie i dalej kontynuuje Na pewno błędem było moczenie tego mięsa po zasoleniu, bo zbyt mocno znow nasiaklo wodą, teraz bym tego nie zrobil. Użyte przyprawy to głownie pieprz, rozmaryn, nie pamietam czy dałem też kolendry (podobno to może powodować ten zapach)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.