Skocz do zawartości

Tomasz Majchrzak

Użytkownicy
  • Postów

    19
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Łódź

Ostatnie wizyty

223 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Tomasz Majchrzak

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Nie mogłem z dołu zrobić dopływu powietrza bo cała elektronika tam jest. Wiec dołożyłem drugi anemostat z boku zdjąłem z komina te rzeczy dziwne oraz założyłem deflektor przy wylocie dymu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  2. No i udało się [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  3. Dziękuje bardzo Panowie za pomocne rady. Wyciągam wnioski i biorę się do pracy. Pozdrawiam wszystkich [emoji106][emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  4. Wędzarnia jest zrobiona z lodówki gastronomicznej. W 100% ocieplona. W 80% szczelna. Anemostat jakis rodzaj stali. Szyber ocynk wiec nie powinno przeszkadzać. Grzałka 2000w Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  5. Kiedyś wstawiłem tutaj post i ktoś mi doradził aby założyć ten anemostat z dopływem świeżego powietrza na boku. Może wtedy przeoczył fakt ze jest dym box. Ja nie mając wiedzy na ten temat zrobiłem tak. Zdjęcia są z różnych etapów. Wędzarnia na działacie czasu brakło aby podjechać i zrobić zdjęcie. Aktualnie jest szyber o średnicy Fi 150 regulowany. Na gorze zamontowany wentylator który służył do osuszania dodatkowy. ( Nie pytajcie czemu. Błędy mojego myślenia). Powalczę jeszcze z zdjęciem wentylatora i grzyba. Przedłużeniem komina i jego ociepleniem. Zamknięciem anemostatu na zero. Czy podczas wędzenia wentylator powinien być włączony w środku ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  6. Tak plus minus ok 1/1,5h w 45/50 stopniach się suszy. Może podeśle jutro zdjecia wędzarni ? Jakiś błąd konstrukcyjny może się wdał którego nie widzę a jest problemem Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk [Dodano: 05 gru 2022 - 20:51] Pojemność wędzarni ok 570l. Do rozpalenia tradycyjny Dymbox przerobiony według schematu ROGERA. Zrębki olcha buk 2 lata w garażu leżą suche. Wentylator przeniesiony na ścianę pionowa. Czujnik temperatury na samej gorze. Sprawdza się z tym tradycyjnym. Wylot do szybra fi/150. Przy wędzeniu wentylatory wyłączone. Anemostat od świeżego powietrza do połowy odkręcony. Górny szyber na pół otwarty. A resztę suszenie opisywałem wyżej. Wędzenia nie jest przeładowywana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk [Dodano: 05 gru 2022 - 20:53] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  7. Błędne osuszanie nie wchodzi w grę. Wędzonki przed puszczeniem dymu suche jak „pergamin”. Nie potrafię znaleźć już na to odpowiedzi. Zrębki suche mięso suche a koloru i tak nie łapie … Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  8. Witam. Czy jest określona jakoś wartość z która powinien wychodzić dym górnym szybrem (m/s)? Mam możliwość pożyczyć miernik anemometr wiatromierz. Dużo by mi to pomogło bo cały czas mam problem z regulacja tego. Wędzonki nierównomiernie się malują, obracanie ich nie pomaga. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  9. Do momentu kiedy nie będzie w takiej sytuacji nie zrozumiecie o co chodzi [emoji3] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  10. Dla mnie nie ma. Ale niektórzy jedzą oczami z moich bliskich. Nie mam na to wpływu. Nie jedna walkę już o to stoczyłem ze produkt w smaku jest taki sam. Na nic było moje gadanie [emoji846] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  11. Nie wiem co mógłbym już zrobić żeby uzyskać taki efekt. Można liczyć na jakieś podpowiedzi ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  12. Witam. Wytłumaczy mi ktoś skąd takie różnice w strukturze mięsa i kolorze ? Dwie te same wędliny. Jedna obstawiam domowy sposób druga masowy. Jest możliwość uzyskać w domu taki efekt jak ta masowa wędlina ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  13. Nie No jeśli coś z nie tak z tym Panem to nie podejmuje nawet próby kontaktu. Pogadam z zaprzyjaźnionym elektrotechnikiem może coś podpowie mi [emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  14. Link był przykładowy. Zbyt krótko tutaj jestem zebym wiedział o problemach tej grupy. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  15. Witam. Tak jak w temacie. Zrębki które mam w komorze DYMBOXA raz na jakiś czas się zawieszają. Czasami to zauważę czasami robię coś innego i pół godziny chodzi bez dymu. Poszukuje wibratora do ww urządzenia. Kiedyś natrafiłem na samoróbke. Włączy się co jakiś czas taki jaki ustawimy. Spotkał się ktoś już z takim czymś ? A może jest na grupie osoba która potrafi coś takiego zrobić albo doradzić jakie podzespoły kupić co z czym połączyć itd. Pozdrawiam aktywnych [emoji4][emoji4] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.