Hej wszystkim. Od dłuższego czasu przymierzam się do tematu wędzarni. Początkowo chciałem zbudować wędzarnię samodzielnie, jednak po rozmowie ze znajomymi "zadymiarzami" polecono mi inwestycję w elektryka borniaka. Początkowo nastawiałem się na 70 jednak po lekturze tematu wszyscy polecają 150 (gdyż miejsca zabraknie, a nadmiar w niczym nie przeszkadza). Jako że zakup chciałbym zrobić raz - chciałbym wziąć model z funkcją BBQ - niestety w tym wątku nie ma zbyt wiele o samym "grillowaniu" przy pomocy borniaka - czy mógłbym prosić osoby użytkujące o ich wrażenia i opinie ? Jak u Was wygląda użytkowanie tej funkcji ? I ostatnie pytanie zwłaszcza do właścicieli czy warto ? Zakup tej wędzarni to koszt 5k zł jest to nie mało, z drugiej strony nie chciałbym mieć sytuacji gdzie kupię coś za 3000 zł a za rok sprzedam ze startą i finalnie i tak kupię coś za 5k