Witajcie! Próbowałem szukać na forum, no ale nigdzie nie znalazłem na to odpowiedzi. Zabieram się do budowy wędzarni wraz z teściem. Chciałbym zbudować wędzarnie dwupaleniskową (bezpośrednie i pośrednie) z trójnikiem. Nad paleniskiem dalszym (pośrednim) chciałbym zamontować grilla (palenisko całkowicie zamurować i na powstałym "blacie" wmurować grilla. Problem w tym, że chciałbym zamurować grilla którego mógłbym zamykać pokrywą z małym szybrem. Czy spotkaliście się z takim rozwiązaniem? Każda wędzarnia jaką tutaj widziałem ma grilla otwartego, no ale jednak chciałbym mieć możliwość dopiekania mięska pod przykryciem . No i tu klops bo nigdzie nie mogę znaleźć takiego "zestawu" do wmurowania. Zależy mi na szufladzie na popiół (żeby nie męczyć się z czyszczeniem), no i możliwości szczelnego zamknięcia. Odradzacie? Macie coś takiego u siebie? Chętnie się dowiem jakie tu są możliwości .