Witam. Jestem na etapie budowy swojej pierwszej wędzarni i postawiłem na wersje elektryczną (coś ala Booxa Smoker. Ocieplona wełną 5cm (z warstwą aluminium). Rozmiary komory wędzarniczej podstawa 52x52cm, wysokość 130cm... Czy ktoś z Państwa posiada elektryka??? I teraz mam pytania z tym związane: 1) czy kable można prowadzić w ściance wędzarni czy lepiej na zewnątrz??? grzałka 2000 (lub ciut większa), oświetlenie wewnetrzne, termoobieg, osuszacz, i pompka do dymogeneratora... 2) Czy kable wytrzymają temperature w okolicach 90 stopni czy puscic je w listwie na zewnątrz (łatwiej o ewentualną wymianę)???? 3) warto obijać od srodka blachą czy sobie darowac (wędzone sery, wedliny, ryby)??? 4) Jest jakis elektryk tutaj w okolicach Warszawy ktory pomoglby (nie za darmo) w zrobieniu instalacji??