Skocz do zawartości

lakiluk

Użytkownicy
  • Postów

    13
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Gdańsk

Osiągnięcia lakiluk

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. No właśnie też miałem plan żeby następnym razem więcej rozpalić. Niemniej, technika ciekawa, znacznie lepsza niż drewno, wieksza kontrola temperatury i nie ma znaczący skoków i później problemów z zejściem temp. do właściwych wartości.
  2. To przeleciały 3h. Gdzieś po 2h musiałem dorobić na grillu brykietów (może jest inny sposób?). Zauważyłem, że po nasypaniu zrębek spada temperstura. Jak działacie z tym? Kilka brykietów tylko do zrębek a kilka obok do temperatury?
  3. Dzisiaj pierwszy raz na "sucho" bez wsadu. Na razie po 1 godzinie jestem zadowolony z tej techniki. Dość proste działanie dodawania lub odejmowania brykietów Dzieki za podpowiedzi!
  4. Sądzę, że jest tak jak piszesz. W teorii można używać bez pompki. Jako laikowi wydawało mi się dziwne, że jednak to dość długa droga dla dymu, no ale wolałem zapytać. Na allegro widzę kilka pozytywnych opinii, ale wiadomo jak jest. No nic, ja już chyba zdecydowałem się na inny (w końcu pół dnia siedziałem tu na forum i coś wybrałem)
  5. Żeby nie było... Zapytałem. Dostałem odp, że działa na zasadzie spalania grawitacyjnego
  6. Tak, tak, dzięki
  7. Fakt, uparłem się na gotowiec, bo wydaje mi się prostsze w ogarnięciu niż robienie samemu. Właśnie dziwny mi się wydaje ten sprzęt, dlatego chciałem podpytać, że ktoś ktoś używał i jednak działa dobrze
  8. Znalazłem w sieci taki generator dymu: https://pekabet.pl/produkt/smoke-booster.html Wylot dymu jest od góry. Ktoś testował może? Może to prawidłowo działać?
  9. A co powiesz na taki? Widzę, że to ten sam producent i jest dorzucimy do tej samej wędzarni co mam: https://pekabet.pl/produkt/smoke-booster.html
  10. super, to spróbuję następnym razem tej metody. Rozumiem, że to najzwyczajniejszy brykiet grillowy tak? A wracając do pytania pierwotnego, użycie generatora dymu (przewiercenie ściany wędzarni), niekoniecznie dymbox + grzałka z regulacją temp. miałaby sens w tej konstrukcji?
  11. No właśnie czytałem o problemach z nim, ale też brałem pod uwagę inny dymogenerator. Bardziej problemem właśnie widzę temperaturę. A kombinacja grzałki elektrycznej ze zrębkami, po części jak to jest w wędzarni balkonowej ma sens? Brykiet martwię się, że też może dać sporą temperaturę, z którą będzie trudno zejść, czy się mylę?
  12. Dokładnie taką https://www.firend.pl/produkt/wedzarka-nierdzewna-ogrodowa-metalowa-wedzarnia-izolowana.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  13. Hej, jakiś czas temu kupiłem wędzarnię z paleniskiem bezpośrednim. Jest ze stali nierdzewnej i ogrzewana. Zastanawiam się nad dokupieniem grzałki z regulatorem temperatury i dymbox. Czy takie rozwiązanie ma sens? Tradycyjne wędzenie na drewnie (robię szczapki) jak w trakcie wędzenie lekko podgrzeje to temperatura mocno skacze, stąd poszukiwane modyfikacje. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk [Dodano: 06 lis 2022 - 08:41] Izolowana oczywiście a nie ogrzewana Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.