Skocz do zawartości

Hamster151

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Czerwonak

Ostatnie wizyty

103 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Hamster151

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki za uwagi, możecie dać link do jakiś sprawdzonych receptur do solanki? Dla porównania tak wyglada polędwica zapakowana próżniowo od razu po uwędzeniu i sparzeniu.
  2. Witam wszystkich, niedawno rozpocząłem przygodę z wędzeniem. Zrobiłem ostatnio wędzona polędwice, skład solanki użyłem 30g peklosoli i 10g soli na 750g wody. Polędwica peklowała się około 14 dni Po uwędzeniu cała polędwica była różowa na całym przekroju. Cześć z nich pokroiłem na plastry i włożyłem do lodówki. Po 4-5 dniach w lodowce polędwica zaczęła szarzec po bokach. Mięso nie śmierdzi, nie jest obślizgłe, spróbowałem kawałek i smakuje normalnie. Pytanie czy to jest zepsute mięso, czy jest jakiś inny powód szarzenia?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.