Skocz do zawartości

Sikoor

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Szamocin

Ostatnie wizyty

177 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Sikoor

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Sikoor

    Wymarzony kociołek

    Na filmiku który znalazłem na yt mówili że otworek do odprowadzenia pary
  2. Sikoor

    Wymarzony kociołek

    Witam wszystkich Zawsze marzyłem o kociołkowaniu, aż w końcu nadszedł ten dzień w którym nabyłem sobie to cudo. 10 litrowy kociołek, nie emaliowany. Po zakupie jednak zwróciłem uwagę na jedną rzecz. Mianowicie na magiczny otworek w pokrywie. Mój tego nie ma. Czy to jest jakaś istotna sprawa czy raczej nie gra większej roli w przygotowywaniu potraw?
  3. Ile stopni miałeś ustawione? Termoobieg? Jaki czas?
  4. @paweljack jeśli chodzi o ten sposób z piekarnikiem to podpowiedzial mi to pewien starszy Pan. Chodziło mu o to że jeśli robię to pierwszy raz i boję się zet coś pójdzie nie tak lub czegoś nie dopilnuje to mogę w ten sposób spróbować. Chciałem zaczerpnąć opinii innych osób doświadczonych w tym temacie zanim zacznę działać
  5. Witam serdecznie. Zaczynam swoją przygodę z wiedzeniem i chciałbym poprosić o pomoc doświadczonych osób jak długo powinno trwać ociekanie mięsa po wyjęciu z pekli, po czym poznam że dobrze ocieklo? A drugie moje pytanie dotyczy osuszania. Czy mogę osuszac mięso przed wędzeniem w piekarniku? Jeśli tak to jak najlepiej się za to zabrać?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.