Witam wszystkich, jestem nowy i proszę o radę. Z teściem chcemy wykonać wędzarnie murowaną. Wpadłem na pomysł aby dodać do tego grilla, tylko zastanawia mnie czy moglibyśmy połączyć je razem na jedno palenisko? Może ktoś już przerabiał taki temat? Jestem kompletnie zielony w tym temacie więc proszę o pomoc. Cały problem leży w tym, że widzę to na 2 sposoby: 1. Nad paleniskiem ruszt od grilla - i tu pojawia się problem bo czy dym nie będzie za bardzo uciekał do góry? 2. Zrobić w kolejności od lewej Wędzarnia, grill i na końcu najbardziej po prawej palenisko - Tu nasuwa mi się pytanie czy temperatura nie będzie za mała i dla grilla i dla wędzarni no i nadal problem z tym dymem. Może w jakiś sposób utworzy się ciąg przez komin który będzie wciągał dym do komory wędzarni? Jeżeli piszę jakieś głupoty to proszę o wyrozumiałość ale jestem kompletnym laikiem Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za wszelki informacje