Skocz do zawartości

kilkujadek

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Białystok

Ostatnie wizyty

54 wyświetleń profilu

Osiągnięcia kilkujadek

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dotychczas wędziłem 3 etapowo: osuszanie w temp. 55-60 stopni bez dymu, następnie wędzenie z dymem 55-60 stopni do uzyskania koloru ok. 3h i podpiekanie w temp. 90 stopni do uzyskania w mięsie 72 stopni (wbita sonda). I niby wszystko wychodziło dobre w smaku, ale jednak trochę za suche. Przeczytałem na forum i w wielu postach zalecacie parzenie mięsa po uzyskaniu odpowiedniego koloru, bez podpiekania. Nie mam możliwości bezpośredniego parzenia mięsa po wędzeniu i czy proces ten może być przeprowadzony następnego dnia bez uszczerbku dla produktu? I czy temp. końcowa parzenia dla schabu to 60 stopni, szynki 68, boczku 74 stopnie. I wędliny będą soczyste?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.