Skocz do zawartości

pokoroboko

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Poznań

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia pokoroboko

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy rok za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pozytywnie reagujący Unikat
  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Bardzo dziękuję za uświadomienie i na pewno poczytam więcej na temat wędlin dojrzewających. Pozdrawiam serdecznie 😊
  2. Chętnie się dowiem dlaczego. Już raz robiłam karkówkę w ten sposób i wszystko było okej, więc tym bardziej jestem ciekawa.
  3. Strony internetowe, YouTube kanały z przepisami. Wszędzie jest: "zasypać cukrem na 2 doby, później przepłukać i zasypać solą na kolejne 2doby" Czyli nie ma szans by w tym cukrze leżało dłużej, aby nadawało się na dojrzewanie? dziękuję za odpowiedź, wobec tego zmienię plany i jednak wrócę do domu by zasypać solą
  4. Witam Chciałam zrobić karkówkę dojrzewającą. W środę zasypałam cukrem karkówkę, dziś minęły 2dni, powinnam mięso przepłukać i zasypać solą, według wszystkich przepisów jakie widziałam. Natomiast zapomniałam o tym etapie i wyjechałam na weekend. Proszę o pomoc, czy dodatkowe 2dni w cukrze wpłyną negatywnie ? Karkówka będzie do wyrzucenia czy nie powinno się nic stać? Dziękuję z góry za odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.