Skocz do zawartości

Artur184

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Będzin

Osiągnięcia Artur184

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. 1 kg ligawy wołowej 5 czubatych łyżeczek (52g) Peklosmaczku W (mieszanka soli peklującej z niewielką ilością dodatków smakowych do peklowania mięs na mokro) 2 szklanki (0,5 litra) wody kilka ziaren ziela angielskiego kilka listków laurowych Temp. ok 6C na balkonie ok 3 dni plus potem w lodówce resztę dni.
  2. Witam, Juz kilka razy wedzilem szynke, boczek. Zapeklowałem ligawe na mokro i trzymałem 10 dni razem z piersią z indyka. Solanka zaczęła pachnieć po 10 dniach. Mieso wypłukałem i dałem do wody w celu wymoczenia. Ligawa pachnie chyba przesiąkła indykiem. Na zewnatrz ligawa jest cala jasna. W środku wygląda jak na zdjęciu czyli czerwona...możliwe że ligawa przesiąkła zapachem drobiu?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.