Skocz do zawartości

nelld

Użytkownicy
  • Postów

    4
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Szczecin

Osiągnięcia nelld

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Nic się nie stało 🙂 w sumie po nicku ciężko poznać 😉
  2. Tak jak kolega wcześniej wspomniał wody dodałam mniej, 7,6l dokładnie a peklowanie na 11 dni. Korzystam z tabeli na stronie janwedzi i nigdy nie miałam problemów z solanka tyle, że nie dodawałam przypraw. Teraz dodałam tyle że bezpośrednio do solanki, nie w formie wywaru i martwi mnie czy przez te "śmieci" nic nie zacznie się dziać.
  3. Dokładnie tak, wody wyszło 7,6l. Edit. koleżanka 😉
  4. Hej! Wczoraj zrobiłyśmy z koleżanką solankę na 18 kg mięsa. Czas peklowania 11 dni, 0,4l wody i 34g peklosoli na kg mięsa, nastrzyk w najgrubszych częściach mięsa (kawałki 1-1,5 kg), peklowanie w lodówce. ALE... zauważyłam nasz błąd- nie zrobiłyśmy wywaru z przypraw tylko dodałyśmy je do solanki (liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach i czosnek). I tak się zastanawiam czy wymienić tę solankę już teraz czy obserwować i wymienic jak coś zacznie się dziać?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.