Skocz do zawartości

Asasello88

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    POLSKA

Osiągnięcia Asasello88

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Ok dzięki, biorę się za oglądanie
  2. Witam , zacząłem swoją przygodę i mam kilka pytań dotyczących stężenia solanki. W tabelach jest przeliczenie 0,4 litra wody na kg miesa i tam określoną ilość peklosoli. Ja natomiast nie wiem jak to zapeklowac w takiej ilości wody i za radą starszego kolegi . Wrzucam mięso do pojemnika i zalewam solanki o stężeniu 85 g peklosoli na 1 l wody , do momentu aż wszystko przykryje. Trzymam tak 6-7 dni. Z reguły wychodzi 4 kg miesa i 4 kg solanki + nastrzyk 50 ml na 1 kg miesa.o powyższym stężeniu. Smak , kolor jest wg mnie bardzo dobry , natomiast nie wiem czy to jest bezpieczne stężeniu? Jak się to samemu przelicza ? Czy jak jest w tabeli 0,4 l na 1 kg to tak musi poprostu być.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.