Skocz do zawartości

Sandi2

Użytkownicy
  • Postów

    1
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Kobieta
  • Miejscowość
    Konin

Osiągnięcia Sandi2

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Peklowanie pozostaje podobne, ale możesz zmniejszyć ilość soli, bo mięso jest bardziej zwarty i nie ma tej samej wymiany z wodą jak w tradycyjnej kiełbasie. Co do wędzenia, jeśli nie chcesz intensywnego smaku, to polecam wędzić tylko karkówkę boczek wprowadzi za dużo tego aromatu. Wekowanie 2-3 godziny spokojnie wystarczą, a jeśli masz różne wielkości słoików, czas się nie zmienia. Co do przechowywania, po takim procesie kiełbasa powinna spokojnie wytrzymać kilka tygodni w lodówce.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.