Skocz do zawartości

norbi2650

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Wieliczka

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia norbi2650

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Przy kolejnej próbie skorzystam z Pana rady. Tutaj była porażka. Ciężko było mieso złapać palcami, tak się rozpływało. Taka papka zamknięta w skórce.
  2. Witam wszystkich. Od pewnego czasu posiadam wędzarnie elektryczną i zaczynam swoją przygodę od wędzenia ryb. Kilka razy wędziłem już pstrągi i nie miałem problemów, wszystko wyszło tak jak powinno. Tym razem przyszedł czas na karpia i pojawił się problem. Ryba w dzwonkach, peklowana w solance i ziołach ok 12 godzin. Po wyjęciu wstępnie osuszoną i leżała cały dzień w lodówce (to był chyba błąd?). Po wyjęciu wytarta z nadmiaru wody, podsuszona, przed wędzeniem suszona w 40 stopniach przez 2 godziny. Wędzenie 3 godziny w 55 stopniach, na koniec 30 min 90 stopni. Smak, kolor jest ok. Problem w konsystencji mięsa, jest mokre w środku. Gdzie popełniłem błąd? Wędząc pstragi kieruję się tym samym schematem i mięso jest suche, łatwo się oddziela (na płatki)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.