Skocz do zawartości

Tadeusz Frontczak

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Bolesławiec
  • Zainteresowania
    kuchnia,działka, fotografia cyfrowa

Osiągnięcia Tadeusz Frontczak

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Gratuluje serdecznie zwycięzcom konkursu na najladniejsza wedzarenkę. Podziwiam wszystkie zamieszczone w portalu wędzarki, sam zarazilem sie bakcylem domowych wędlin, stąd w tym roku niezłomnie postanowiłem dobudować do mojego grilla na działce małą wędzarenkę i przyznam będę chciał poniekąt "odgapić" jakiś pomysł. Pozdrawiam wędzarniczą brać.
  2. Moja Mama często gotowała nadziewaną szyjkę z kaczki Nadziewana szyja kacza Składniki: - skóra z kaczej szyjki w całości, - wątróbka z kaczki, - tłuszcz z kaczki -1 łyżka, - 1 łyżka mąki pszennej, - 1 jajo, - 2 łyżki posiekanej natki z pietruszki Przyprawy i materiały pomocnicze - sól, pieprz - do smaku, - nici do zszycia szyjki. Opis technologiczny: Przygotować farsz: wątróbkę i tłuszcz drobno pokroić, wbić jajko, dodać mąkę i pokrojoną natkę z pietruszki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziać skórkę, wcześniej zszytą z jednej strony. Farsz nie powinien być zbyt zwięzły i nie należy ciasno napełniać szyjki, gdyż pęcznieje przy gotowaniu- po napełnieniu zszyć drugi koniec. Tak przygotowaną szyjkę ugotować w rosole, podczas gotowania przekłuć szyjkę widelcem aby nie popękała, ugotowana szyjkę podsmażyć na rumiano na patelni. Podawać na gorąco z ziemniakami lub na zimno z pieczywem. Przepis własny /-/ Tedi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.