Skocz do zawartości

qba

Użytkownicy
  • Postów

    5
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Kraków
  • Zainteresowania
    papu:)

Osiągnięcia qba

Rekrut

Rekrut (2/14)

  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dziekuje Tez mi sie wydaje, ze zagotowalem miesko. Kupie sobie termometr Pozdrawiam q
  2. Witajcie Kupilem sobie czeska szynkowarke i zrobilem pierwsze wypieki Niestety efekty raczej takie sobie... Dwie proby to szynka pokrojona w kawalki, przyprawiona na dwa sposoby. Efekt byl sredni - mieso suchawe, chyba szynka nie jest najlepszym wsadem do "szynkowara" Trzecia proba to boczek przyprawiony, zwiniety w rulon i wsadzony do szynkowara w worku do pieczenia. Boczek byl dosc dobry, choc sprzezyna go chyba troche za mocno docisnela i stracil sporo wilgoci. Po otwarciu maszyny okazalo sie, ze u gory jest <> 2cm smalcu, potem malo apetyczna woda, a pod blacha boczek wlasciwy W zwiazku z powyzszym prosze o wskazowki doswiadczonych, na co uwazac, zeby efekty byly lepsze? Pierwsze co zmienie to mieso - przetestuje karkowke. Druga sprawa to dluzsze peklowanie - minimum kilka dni w soli peklowniczej i przyprawach. Trzecia to mniejsze porcje - wydaje mi sie, ze 0.5kg bedzie w sam raz - mieso nie bedzie zbyt scisniete. No i chyba dodam zelatyny. Ile dac na 0.5kg miesa? Pozdrawiam
  3. IMO dobrze zapeklowac, wedzic i nie gotowac Smacznego! q
  4. Kupilem przenosna wedzarenke, czekam tylko na wiosne i biore sie do roboty Do szczescia brakuje mi wiorkow. Wiecie moze gdzie w Krakowie, okolice lub wysylkowo kupie dobre wiorki wedzarnicze niekoniecznie w ilosci jednej tony? q
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.