Skocz do zawartości

Domin12439

Użytkownicy
  • Postów

    270
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    RudaŚląska
  • Zainteresowania
    utracone smaki i zapachy, podróże

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Domin12439

Stały uczestnik

Stały uczestnik (8/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Domin12439 3szt kalendarza
  2. Dzięki serdeczne wszystkim za życzenia urodzinowe :grin: Pozdrawiam Was serdecznie
  3. Moje peklowane minimum dwa tygodnie i wędzone trzy razy po sześć godzin wędzonki i kiełbasy po długotrwałym mrożeniu rozmrażam na kijach wędzarniczych w wędzarni i nadaję im pierwotny smak w piekarniku z termoobiegiem wcześniej parzone Pozdro Domin
  4. Najlepsze Życzenia dla wszystkich Błogosławieństwa Bożej Dzieciny, Pokoju i Miłości na codzień Zdrowia, Szczęścia oraz Zawsze udanych Wyrobów i Trunków wszelakiego rodzaju Domin z Kasią i grupą Śląską
  5. Ja prawie nigdy nie trzymam się przepisów i jest ok:) tylko przypraw trzeba pilnować, żeby nie przesolić albo przepieprzyć zakładając, że robisz kiełbasę "SWOJĄ" - boczek i podgardle zmielić na sitku max fi 4mm [potem 1,5 do 2kg jeszcze raz zmielić może nawet na mniejszym sitku - będzie robić za klej] - karkówka fi 6mm - szynka fi 8mm można doprawiać przed mieleniem to się lepiej i szybciej wymiesza można, a nawet dobrze jest dodać 2-3 % dobrze utłuczonego lodu po zmieleniu wymieszać do uzyskania jednolitej masy nadziewać w jelita wieprzowe, wołowe a jak kto lubi to nawet w baranie cieniuśkie poosadzać min kilka godzin i wieszać do wygrzanej wędzarni itd itp tworzyć, powielać, miksować znaczy tworzyć własną "poezję" wędzarniczą tu się nic nie zepsuje jak mamy dobre mięsko, zachowujemy czystość własną i swojej "przetwórni" pozdrawiam Domin P.S. - Ja bym taką kiełbaskę ze względu na użyty asortyment mięsa nazwał "Wypasioną" :devil:
  6. Coś w kwestii wysyłek zaje....a strona:) https://www.wysylajtaniej.pl/ wysyłałem paczkę 8,5kg z Bytomia do Belgii za 120zł standardem była na 3-ci dzień kurier przyjeżdża po paczkę w kraju wysłanie laptopa 17" w pudełku niecałe 22zł wysłałem za ich pośrednictwem 20 do 30 przesyłek i jestem z nich zadowolony pozdrawiam:)
  7. Bardzo ciekawy temat tylko tej żółtej tabliczki nie rozumiem:) proszę niezwykle serdecznie i uprzejmie o przepis i tok postępowania z powyższymi batonami z góry dziękuję za odpowiedź
  8. Domin12439

    Życzenia na Nowy Rok

    Wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku Zdrowia i zawsze udanych wyrobów życzą Domin z Kasią i Klony Szczęśliwego Nowego Roku
  9. Serdeczne dzięki za życzenia urodzinowe pozdrawiam wszystkich najserdeczniej jak potrafię :grin:
  10. Domin12439

    Zapal świecę

    [*]wieczny odpoczynek[*]
  11. Jednak muszę stwierdzić zgodnie z prawdą, że mięska miała konkretne kilogramy. Pozostałości czekają, aż się zabiorę za krupnioki, pasztetową i salceson.
  12. http://images39.fotosik.pl/866/d280f389cd734d43med.jpg Przeprowadziłem porównanie półtusz z dwóch różnych źródeł. Jedna świnka pochodziła z tradycyjnego chowu, zaś druga pozyskana została w markecie selg..s Dodatkowo zestawiłem z uzyskami z rozbioru półtusz naszego Dziadka. Rozbiór przeze mnie przeprowadzony nie jest na pewno tak dokładny jak u fachowca, jednak ja byłem zadowolony z tego co zrobiłem i co miałem okazję jeść :grin: . Osobiście świnka z tradycyjnego chowu odpowiadała mi najbardziej.
  13. Domin12439

    Savio

    No jak widać róże to to nie były :blush: ale wiosna swoje prawa ma impreza była wspaniała Beatce i Grzesiowi jeszcze raz wszystkiego Najlepszego
  14. Spokojnych, Wesołych, Pełnych miłości i dobrych smaków Świąt życzy Domin z ekipą
  15. Domin12439

    Savio

    Następny Forumowicz zmienia stan cywilny :grin: A kto? Jak w temacie... mam nadzieję, że nie ma czasu na czytanie forum obecnie albo Moderatorzy zafundują Mu "firankę" Jestem skłonny zająć się zakupem i dostarczeniem kosza kwiatów :grin: Mój ogrodniś jest skłonny za najwyższy nominał pln [1szt :devil: ] złożyć kosz 50-ciu róż Impreza 23.04.2011 więc nie ma dużo czasu... Obudziłem się rychło wczas ale lepiej późno... Proszę Moderatorów o opcje gdzie i jak dokonać można zrzutki :grin: A Forumowiczów do deklaracji :grin:
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.