Skocz do zawartości

Zezyrok

Użytkownicy
  • Postów

    3
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Sosnowiec
  • Zainteresowania
    dobra książka,pitraszenie,motoryzacja

Osiągnięcia Zezyrok

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Jacku, jak mozesz pisać o wypluwaniu wina, toz to grzech smiertelny. WINO PO KONSUMCJI OSTRYCH PAPRYCZEK TRZEBA KONIECZNIE WYPIC!!!!!!!!!! A poza tym ten piekący smak w ustach, to jest właśnie to! Zobacz mój przepis na peperoncini z oliwkami i czosnkiem. :tongue:
  2. Nich nikt nie waży się nie umyć rąk jeśli nagle zachce mu się skorzystać z WC. Wierzcie mi efekty i doznania sę PIORUNUJĄCE i bardzo ciepełko sie robi w pewnych miejscach .Wiem coś o tym bo kiedyś sam się zapomniałem. :grin: :mrgreen: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: Cała przyjemność spozywania pepperoncicci, jak twierdzi mój brat, tkwi w podwójnym odczuwaniu pieczenia, raz przy zżeraniu, drugi przy ...... .Czego i Wam isobie życzę
  3. Witam wszystkich, jestem nowy, na imie mam Krzysztof i zachęcony przepisem Nostalgii na pastę z czuszki chcę podać swój przepis na pikantny dodatek do????( ja uzywam do pomidorów, białego sera, wędzonego białego sera, sałatekspagetti i co kto jeszcze chce) Ostre papryczki -już trochę późno, ale może jeszcze będą- im cieńsze, tym lepsze, kroimy w drobne krążki poczynając od cienkiego końca. Gdy dojdziemy do pestek, odkładamy resztę. Jeżeli troche pestek wpadnie-nie szkodzi.Oliwki zielone ze słoja( 1L) też pokroic w cienkie plasterki-leniwi mogą kupić gotowe krojone. Czosnek obrany z łupin pokroić każdy zabek też na cienkie plasterki-ja ścieram na ostrej tarce jak do mizerii. Proporcje:1,5 - 2 kg papryczek, 1 słój oliwek, 1-2 główek czosnku, sól, kilka łyżek octu balsamicznego, łyżka zmielonej kolendry, do której daję też kilka ziaren ziela angielskiego,garść liści bazyli świeżych, tymianek świeży lub suszony, oliwa z oliwek. składniki mieszam z 2 szklankami oliwy, bo tak łatwiej sie miesza, nakładam do słoików i dopełniam oliwą. Słoiki zamykam na sposób bułgarski: na pokrywkę wylewam kilkanaście kropli spirytusu, podpalam i natychmiast zakręcam, aby wypalic tlen. Tak przygotowane teoretycznie powinny sie trzymać, ale ja jeszcze je pasteryzuję, nie za długo. Pozostałe kawałki papryczek z pestkami i ogonkami suszę w suszarce do warzyw, aż bedą zupełnie suche i kruche. Trzymając za ogonek, obieram krusząc skórkę i pestki, które nastepnie mielę w maszynce. to że część pestek pozostaje niezmielona, nie ma znaczenia, ale można mielenie powtórzyć.jest to mój własny"pieprz kajeński.PODCZAS PRACY Z PAPRYCZKAMI NIE DOTYKAC OCZU, po - kilkakrotnie umyć ręce.Proporcje i przyprawy mogą ulegac zmianie, jest TO dla amatorów pikantnego jedzenia i czosnku coś doskonałego. U mnie słoik 0,5 l starcza na 2-3 dni.SMACZNEGO!!!
  4. Zezyrok

    Przywitanie

    Witam wszystkich, jestem nowy, na imie mam Krzysztof i zachęcony przepisem Nostalgii na past,e z czuszkichcę podać swój przepis na pikantny dodatek do????( ja uzywam do pomidorów, białego sera, wędzonego białego sera, sałatekspagetti i co kto jeszcze chce) Ostre papryczki -już trochę późno, ale może jeszcze będą-ito im cieńsze, tym lepsze, kroimy w drobne krążki poczynając od cienkiego końca. Gdy dojdziemy do pestek, odkładamy resztę. Jeżeli troche pestek wpadnie-nie szkodzi.Oliwki zielone ze słoja też pokroic w cienkie plasterki-leniwi mogą kupić gotowe krojone. Czosnek obrany z łupin pokroić każdy zabek też na cienkie plasterki-ja ścieram na ostrej tarce jak do mizerii. Proporcje:1,5 - 2 kg papryczek, 1 słój oliwek, 1-2 główek czosnku, sól, kilka łyżek octu balsamicznego, łyżka zmielonej kolendry, do której daję też kilka ziaren ziela angielskiego,garść liści bazyli świeżych, tymianek świeży lub suszony, oliwa z oliwek. składniki mieszam z 2 szklankami oliwy, bo tak łatwiej sie mieszanakładam do słoików i dopełniam oliwą. Słoiki zamykam na sposób bułgarski: na pokrywkę wylewam kilkanaście kropli spirytusu, podpalam i natychmiast zakręcam, aby wypalic tlen. Tak przygotowane teoretycznie powinny sie trzymać, ale ja jeszcze je pasteryzuję, nie za długo. Pozostałe kawałki papryczek z pestkami i ogonkami suszę w suszarce do warzyw, aż bedą zupełnie suche i kruche. Trzymając za ogonek, obieram krusząc skórkę i pestki, które nastepnie mielę w maszynce. to że część pestek pozostaje niezmielona, nie ma znaczenia, ale można mielenie powtórzyć.jest to mój własny"pieprz kajeński.PODCZAS PRACY Z PAPRYCZKAMI NIE DOTYKAC OCZU, po - kilkakrotnie umyć ręce.Proporcje i przyprawy mogąulegac zmianie, jest dla amatorów pikantnego jedzenia i czosnku coś doskonałego. U mnie słoik 0,5 l starcza na 2-3 dni.SMACZNEGO!!!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.