Skocz do zawartości

Sledzik

Użytkownicy
  • Postów

    6
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia Sledzik

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Do wymienionego przepisu Bialej sprubojcie 2 g selera , efekt jest dobry.
  2. Sledzik

    Kruchość kiełbasy

    Maxwell , zwracam honor , moze faktycznie przesadzilem , nie moge tylko zrozumiec dlaczego Dziadek odrazu tak negatywnie do kazdego kto cos nowego napisze ? W poniedzialek napisze wam przepis na paroweczki (Prima) musze tylko przeliczyc z Lb. na Kg. Jezeli ktos jest zainteresowany to polecam firme Trumf z Czech maja bardzo dobre przyprawy ( wszystko naturalne ) na wszystkie produkty z calej Europy. A tak apropo tych fosforanow to ja naprawde uwazam ze calkowicie nie zmieniaja smaku wedlin ( TYLKO MOJA OPINJA). Znam mnustwo roznych prochow ktore uzywane sa w Europie a u nas niestety nie mozna . Np. Aprored -barwnik do kabanosow,ekstrakt z jakiegos owada.
  3. Sledzik

    Kruchość kiełbasy

    Wow !!!! Ale mi sie dostalo. Jedno pytanko , skad wy macie czas na robienie tym wspanialych wyrobow??? Chyba ze wszyscy sa bezrobotni i w ten sposob oszczedzaja. I tak jak pisalem Swojska nic specjalnego , ale sproboje ktorys z przepisow Dziaka i zobaczymy . Ja jestem otwarty na wszystkiego rodzaju eksperymenty. Paul widze ze jestes na Flodydzie , jezeli tak to napewno kupujesz moje produkty w swoim ulubionym Polskim Deli i napewno nie narzekaz. Nie musicje odrazu tak ostro , czytalem jak zbesztaliscje goscja ze napisal o skorkach w kielbasie,widze ze niektorym niepodoba sie nic czygo oni nie znaja!!!!
  4. Sledzik

    Urządzenia firmy Berkel

    Jak mozecje czyms takim sie interesowac , najlepsze jest firmy hobart , niektore firmy jak Globe czy Berkly maja tansze skladane w Polsce lub Ukrainje ale bardzo odradzam .Niedawno nabyle krajalnice do wedlin firmy Globe etykieta twierdzi ze Made in Poland , same problemy z tym sa , kiedy potrzebowalem czesci i bylem z wizyta na ojczyznie , ludzie mnie wysmiali gdy pytalem o taki sprzet. Maxwell ten list ktory wyslales do Berkel nic nie da oni nie sprzedaja swojego sprzetu dla publiki tylko posrednikom . E-bay jest najlepszym rozwiazaniem .U nas taki kuterek kosztuje 1500.00 dol. 60 litrowy 15000.00. http://www.kochequipment.com/ tutaj jest wszystko tylko na wieksza skale . http://www.hobartcorp.com/hobartg6/pr/products.nsf/pages/product-directory_Food-Preparation_Food-Preparation_Food-Cutters?opendocument http://cgi.ebay.com/HOBART-18-FOOD-BUFFALO-CHOPPER-CUTTER-84185_W0QQitemZ260085748536QQihZ016QQcategoryZ25373QQrdZ1QQcmdZViewItem?hash=item260085748536
  5. Sledzik

    Kruchość kiełbasy

    Fosforan robi swoje ,wydajnosc jest lepsza no i klejik farszu jest prima. A co do krojenia wszystkiego recznie to ja nie jestem za , sloninke wystarczy przymrozic i bedzie ten sam efekt. Wczoraj probowalem jednego z waszych przepisow , Swojska , jak na moj gust to ziele angielskie jest lekka przesada ale przecierz kazdemu nie dogodzisz! Zobaczymy co moi klijeci powiedza na ten smak , wyszla bardzo ciemna , przepis mowil o karkowce i wolowinie , szczypta papryki no i efekt jest oczywisty. No ale moze chwyci .
  6. Sledzik

    Kruchość kiełbasy

    Ja tam uwazam ze wszystko zalezy od miesa , czym wiecej 1-ki to napewno bedzie kruche. Napewno ilosc wody ma tez cos do siebie . No i farsz musi miec odpowiednia konsystecje, czego napewno nie uzyskacje przez mielenie miesa 3 razy na 3mm. tylko kuter robi to co powinien i troszeczke fosforanu. Ja jak kazdy z was ucze sie na wlasnych bledach ,tylko z taka roznica ze ja zainwestowalem w zakald za oceanem.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.