Skocz do zawartości

drido

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Miejscowość
    Warszawa

Osiągnięcia drido

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą
  • Pierwszy rok za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. "Katarek" - bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam troszkę pietra wszak to "pierwszy raz"
  2. Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum "wędlinki domowe" Jestem początkującym co za tym idzie zielonym jak zła wędlinka "domowym" masarnikiem Bardzo długo przeglądałem anonimowo forum i...Przekonałem się!! To jest to!! Teraz zaczną się pytania...Więc proszę o wyrozumiałość brać wędliniarską, gdy będę zamęczał Na pierwszą "przygodę" wybrałem przepis - http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=829 i...się zaczęło... 1. Czy mięsko po dodaniu 2dkg na 1 kg peklosoli ma tak tracić na wyglądzie? - było takie ładniutkie czerwoniutkie a zrobiło się szaro-zielone (jest dopiero 24H w lodówce) 2. Nie znalazłem w przepisie nic o dodaniu cukru do wyrobienia masy, czy mogę dodać go pomimo tego a może przepis ten nie przewiduje cukru? 3. Czy można dodać szczyptę soli wędzarniczej do wyrobienia masy a może powinienem dodać jej wcześniej? i... 4. Czy mogę zapakować je wcześniej do osłony barierowej i przygotować, 3 dni (przepis) leżakowania to troszkę długo Dziękuję za wyrozumiałość i cenne wskazówki. Serdecznie pozdrawiam Drido
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.