Skocz do zawartości

Cameleek

Użytkownicy
  • Postów

    2
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Warszawa

Osiągnięcia Cameleek

Nowicjusz

Nowicjusz (1/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Teraz to ja sie juz pogubiłem...z tego co napisane wyżej wynikać ma, iż kupując w sklepie poszczególne partie mięsa wychodzi na to samo co jakby sie kupowało pułtuszę?
  2. Witam, Na wstępie chciałem wszystkich powitać. Stronę i forum przeglądam już od dłuższego czasu. Pierwsze wędzenie mam już za sobą. Zapoznałem się już ze sposobem rozbioru półtuszy (zamieszczona w Akademii) i wszystko jest jasne. Problem mam jak robienie kielbasek i wedzonek pogodzic aby wedzic zarówno kiełbasy jak i wedzonki w tym samym czasie. Z przepisów wynika, ze wędzonki od rozpoczęcia do wędzenia to ok 5 dni a mięso na kiełbasy ok 1-2 dni. Ja to zgrac aby uniknać mrożenia ? Czy jednak po prostu się mrozi ? Czy też takie mięso na kiełbasy może przez te 4 dni leżeć w lodówce tak po prostu ? Bardzo proszę o porady i pomoc w rozgryzieniu tego mojego problemu. Pozdrawiam Cameleek
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.